Dopamine Decor

bathroom-sl-8bb4dd41164f4b1fb6b9ce50bebf574c

Jedna ze skvělých věcí, kterou s sebou přinesl post-covidový svět, je zvýšené povědomí o důležitosti péče o naše duševní zdraví a pohodu. Prostředí hraje velkou roli v tom, jak myslíme a cítíme. Zejména barva může hluboce ovlivnit naši náladu a zdraví. Je pravděpodobné, že je důvodem, proč se lidé ve svých domovech obracejí na velké, výrazné a hravé barvy, což vede k trendu interiérového designu Dopamine Decor. Na nás již z dálky mává pochmurný podzim a tak kdy bude lepší čas než teď na hrátky s barvami a zahnání podzimního a zimního blues. 

Co to je Dopamine Decor?
Dopaminový dekor je trend, který se poprvé začal objevovat v roce 2022. Počínaje módou a přechodem do interiérového designu zahrnuje dopaminový dekor dekorace, díky nimž se budete cítit dobře. Jde o myšlenku přeměnit prostor tak, aby se vám uvolnil dopamin v okamžiku, kdy projdete dveřmi. Charakteristickým prvkem tohoto trendu jsou výrazné, jasné barvy, které povznášejí náladu. Můžou to být odstíny jako růžová cukrová vata, modrá oceánská nebo tropická zelená; jakákoli barva duhy, která rozezpívá vaše srdce. Nezůstane jen u barev. Výrazné, živé vzory jsou stejně důležité při stylování místnosti inspirované trendem Dopamin Decor. Klíčovým přínosem tohoto trendu je, že pokud vám dělá radost, zaslouží si místo ve vašem interiéru.

10 Unusual Painted Wall Ideas - Audenza
 
Přineste do vaší koupelny trend dopaminového designu
Skvělé na tomto trendu je, že je pro vás osobní. Je to všechno o tom, díky čemu se cítíte dobře, jaké barvy a energie vám dodají tu nejlepší náladu. Odstíny a vzory zvolené pro vaši barevnou koupelnu by měly odrážet vás a lidi žijící v domě. Chcete-li do interiéru vaší koupelny vnést dopaminový dekor, začněte tím, že se rozhodnete, jakou atmosféru chcete, aby vaše koupelna vyzařovala. Pokud hledáte klidné prostředí, jaké barvy ve vás vyvolávají pocit uvolnění a klidu? Pokud chcete, aby vaše koupelna inspirovala, jaké odstíny ve vás zanechají pocit kreativity a vášně? Jakmile budete vědět, s jakými barvami se vaše energie spojuje, můžete začít vybírat barevnou výzdobu koupelny, abyste si vybudovali svou vlastní osobní svatyni štěstí. Využít můžete například možnosti vyrobit všechny naše vany a vaničky ve vámi zvolené barevné variantě dle vzorkovníku RAL.
Pokud je ale barevná koupelna až moc velkým krokem z vaší komfortní zóny, klidně sprchový kout či vanu ponechejte ve standardních barvách jako je bílá a černá. Pohrát si naopak můžete s barvou obložení a nebo jen doplňky. Představivosti a možnostem kombinací se meze rozhodně nekladou.